Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα 2017


Στις 21 Αυγούστου και ώρα 9:30μμ, γίνεται ολική έκλειψη Ηλίου στις 28ο 52΄ του Λέοντα. Με συντεταγμένες Αθήνας έχει Ωροσκόπο στις 2ο 29΄του Κριού. Ανήκει στην οικογένεια Σάρου 145 κατά την ονοματοδοσία Van Den Bergh ή 1 Βόρεια κατά Carl Jansky. 
Θα επηρεάσει τα ζώδια του Σταθερού σταυρού και ειδικότερα τους Ταύρους που έχουν γεννηθεί από 16 έως και 22 Μαΐου, τους Λέοντες από 18 έως και 24 Αυγούστου, τους Σκορπιούς από 17 έως και 22 Νοεμβρίου και τους Υδροχόους που είναι γεννημένοι από 13 έως και 19 Φεβρουαρίου. Ακόμη μεγαλύτερη επίδραση θα έχει για όσους από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1928, 1945,1947, 1963, 1966, 1981, 1985, 1998(!) και 1999. 
Θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει και όσους έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες των ζωδίων του Μεταβλητού Σταυρού αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό πρακτικά έχει πολύ μικρές πιθανότητες. 
Οι περιοχές που επηρεάζονται (αν εξαιρέσουμε αυτές των Η.Π.Α. που υπέδειξα στο άρθρο που αναφέρεται ειδικά σε αυτές), είναι: Μεξικό, Γαλλία (Λυών, Μασσαλία και η περιοχή δυτικά του Παρισιού), Βέλγιο (ιδιαίτερα η περιοχή γύρω από τα σύνορα Γαλλίας- Βελγίου), Γερμανία (Φρανκφούρτη), Σουηδία, Ολλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Δανία, Ελβετία, Αλγερία και Μαρόκο. 
Σε ότι αφορά στην Ισπανία, στο ωροσκόπιο της χώρας του 1974, φαίνεται ξεκάθαρα η επιρροή αυτής της έκλειψης αφού είναι σε τετράγωνο ισομοιρίας με τον Ήλιο της. Ωστόσο νομίζω ότι το θέμα που άνοιξε με το τρομοκρατικό χτύπημα, δεν τελειώνει εδώ, καθώς φαίνεται αστρολογικά ότι η χώρα θα εξακολουθήσει να είναι σε ζώνη υψηλού κινδύνου το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερα η Μαδρίτη, είναι σε πρώτη μοίρα τις επόμενες ημέρες αλλά και το διάστημα από Φεβρουάριο έως και Απρίλιο του 2018. 
Η θέση του Άρη σε ανοιχτή σύνοδο με τα Φώτα, έχει αντίστοιχο νόημα με αυτό της Σεληνιακής έκλειψης που προηγήθηκε και μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Τώρα βέβαια, έχουμε ένα τρίγωνο με τον Ουρανό αλλά και με τον Κρόνο. Και τα δύο, μας παρακινούν σε δράση, που ασφαλώς χρειάζεται να υπερβεί κάποια στερεότυπα ή να εκτεθεί σε συγκρούσεις αλλά μπορεί να είναι επιτυχής, ευνοώντας την ανάληψη κάποιου «ρίσκου» που στην πραγματικότητα γίνεται εκ του ασφαλούς. Απαιτεί τη σωστή αναλογία ανάμεσα στο να φανούμε συνεπείς σε πράγματα που αποτελούν υποχρέωση ή αναγκαιότητα και ταυτόχρονα να κινηθούμε έξω από τα αναμενόμενα και συνηθισμένα. 
Χρειάζεται μια ενστικτώδης εκτίμηση των καταστάσεων αφού ο Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην αναλυτική σκέψη και μπερδεύει τα συναισθήματα. 
Η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σε τετράγωνο με τον Ουρανό και την Έριδα αλλά και στο Μεσοδιάστημα Δία-Ουρανού, προσδιορίζει νέες οπτικές στον τρόπο που αναζητάμε ασφάλεια μέσω της ανταλλαγής συναισθημάτων. Αναζητά νέες προσεγγίσεις, διαφορετικές από τις γνώριμες και συνηθισμένες, ιδίως στους κοντινούς μας ανθρώπους. 
Μπορεί να έχουμε την παρουσίαση κάποιας εφεύρεσης ή ανακάλυψης που σχετίζεται με βλαστοκύτταρα, ανάπτυξη μοσχευμάτων ή που βασίζεται σε κάτι που εμφυτεύεται στον οργανισμό και αναπτύσσεται. Δεν αποκλείεται κάποιο πολύ σημαντικό διατροφικό σκάνδαλο μαζικής κλίμακας, που να βασίζεται σε κακή χρήση επιστημονικών εφαρμογών. 
Η Δήμητρα σε Ταυ- τετράγωνο ισομοιρίας με Πλούτωνα και Zeus, περιπλέκει το γεωπολιτικό σκηνικό, κάνοντας τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα ιδιαίτερα περίτεχνες και με βάθος που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί από «παίχτες» που δεν έχουν τεράστια εμπειρία! 
Ο σχηματισμός αυτός «χτυπάει το Μεσοδιάστημα Hades/Kronos στο γενέθλιο χάρτη της Τουρκίας και δείχνει ότι το πολιτικό παρασκήνιο θα πιέσει δικαστικές αποφάσεις που σχετίζονται με τη διακίνηση μαύρου χρήματος από πολιτικά και τραπεζικά στελέχη της χώρας, που έχουν εμπλακεί. 
Στο γενικό πλάνο, πρέπει να συνυπολογίσουμε τα Φώτα που βρίσκονται σε ακριβές τετράγωνο με Δία και Πλούτωνα της μητρικής έκλειψης της οικογένειας Σάρου 145, που έγινε τον Ιανουάριο του 1639. Αυτό ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο για τη χρήση αθέμιτων μέσων στο κυνήγι της επιβολής και της κυριαρχίας.

Θανάσης Ματσώτας