Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΖΥΓΟΥ- ΚΡΙΟΥ


Η Σεληνιακή έκλειψη της 19ης Οκτωβρίου γίνεται στις 2.38πμ στις 25o 45’ στον άξονα Ζυγού- Κριού. Ανήκει στην οικογένεια Σάρου Νο 117 και είναι μια έκλειψη Παρασκιάς.

Το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό βέβαια δεν την κάνει λιγότερο σημαντική.
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της αν εξαιρέσουμε το «μόνιμο βραχνά» του τετραγώνου Ουρανού- Πλούτωνα,  είναι η αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα που έχει ιδιαίτερη δυναμική για δύο λόγους:
1. Γιατί πρόκειται για όψη ιδιομοιρίας αφού και οι δύο πλανήτες βρίσκονται στην 3η μοίρα του άξονα Παρθένου- Ιχθύων.
2. Γιατί στην «μητρική» έκλειψη της σειράς Σάρου 117 με την οποία ξεκίνησε ο εν λόγω κύκλος στις 3/4/1094 συναντάμε σύνοδο των δύο πλανητών. 

Για την Αθήνα η έκλειψη στις 19/10/2013 έχει ωροσκόπο στις 24ο 11’ του Λέοντα και εδώ η αντίθεση Άρη- Ποσειδώνα εμφανίζεται ακόμη ισχυρότερη αφού πραγματοποιείται στον άξονα 1ου- 7ου οίκων.
Η αρχική έκλειψη του 1094 γίνεται στις 19ο 34’ Ζυγού- Κριού και είναι σε κλειστό Ταυ σχηματισμό με τον Άρη. Ο Δίας της τωρινής έκλειψης από τις 19ο 54’ του Καρκίνου είναι σε «ανοιχτό» Ταυ με την έκλειψη  και ταυτόχρονα μπαίνει και στο Ταυ της μητρικής! 
Άρης και Δίας λοιπόν σε πρώτο πλάνο για όλους τους παραπάνω λόγους. 

Η ίδια η έκλειψη από οίκους 3ο – 9ο (για την Αθήνα), σχετίζεται με θέματα της παιδείας και ιδίως με τις Πανεπιστημιακές σχολές στις οποίες τα προβλήματα λειτουργίας συνεχίζονται και ενδέχεται να διογκωθούν.
Άλλοι τομείς που επηρεάζονται είναι οι μεταφορές, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Ιδιαίτερα τα τελευταία, κάτω από την επίδραση Άρη- Δία- Ποσειδώνα, όπως την περιέγραψα παραπάνω, θα επιδοθούν σε ένα κρεσέντο ανταγωνιστικής ψευδολογίας και χειραγώγησης.
Σε ατομικό επίπεδο θα υπάρξει επίσης πρόβλημα επικοινωνίας και γενικά η εμπιστοσύνη μας προς τους άλλους θα είναι υπό συνεχή αμφισβήτηση. Αυτή είναι ασφαλώς και η ενδεδειγμένη τακτική αφού δύσκολα μπορούμε τώρα να στηριχτούμε στην αξιοπιστία τους αλλά και στη δική μας σωστή κρίση.
Παράτολμες κινήσεις δε θα έχουν αίσιο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου αφού από την αρχή θα υπάρχει υψηλό ρίσκο που θα βασίζεται σε εσφαλμένες αξιολογήσεις ή ψευδή στοιχεία.

Σε σχέση με το ωροσκόπιο της Ελλάδας το κυριότερο στοιχείο είναι το κλειστό τετράγωνο του Κρόνου της έκλειψης από τον 6ο οίκο του ωροσκοπίου της χώρας, με τη γενέθλια αντίθεση Ήλιου- Κρόνου της χώρας. Στον άξονα 6ου – 12ου της Ελλάδας πέφτει και η ίδια η έκλειψη. Αυτό το σκηνικό θα εντείνει τις πιέσεις στην κυβέρνηση ενώ σε εργασιακά, δημόσιες υπηρεσίες, ένοπλες δυνάμεις, δημόσια υγεία, θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις και περεταίρω εφαρμογή περικοπών και λιτότητας.
Η αντίθεση Άρη- Ποσειδώνα από τον άξονα 5ου – 11ου της χώρας μπορεί να σχετίζεται με παραπλανητικές κινήσεις σε θέματα νομοθεσίας που ενδεχομένως να σχετίζονται και με τους παραπάνω τομείς ή την οικονομία.
Τα έντονα γεωφυσικά φαινόμενα είναι πολύ πιθανά αφού το ακριβές τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα αποκτά μεγαλύτερη δυναμική κάτω από την επιρροή της έκλειψης.

Σε ατομικό επίπεδο, ο ωροσκόπος της έκλειψης σε σχηματισμό διευκολυμένης αντίθεσης με Ήλιο και Σελήνη, από μία πλευρά θα δώσει ευκαιρίες δράσης και ελιγμών στα ζώδια που ευνοούνται ενώ ειδικά για τους Κριούς και τους Ζυγούς του 3ου δεκαημέρου που είναι και οι … άμεσα ενδιαφερόμενοι, θα είναι ιδιαίτερα επιβοηθητικός αλλά μέσα από καταστάσεις που θα τους εξαναγκάσουν πιεστικά να κινηθούν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Θα δυσκολευτούν:

Οι Κριοί που είναι γεννημένοι από 29 έως 31 Μαρτίου. Όσοι έχετε γεννηθεί από 14 έως 16 Απριλίου είστε κάτω από την άμεση επιρροή της έκλειψης αλλά θα ευνοηθείτε αφού οποιαδήποτε πίεση θα οδηγήσει σε γεγονότα που σε βάθος χρόνου θα είναι ικανοποιητικά γι εσάς, όταν θα μπορείτε να τα δείτε με μια πιο αντικειμενική ματιά. Απλά τώρα βιώνετε τα γεγονότα μέσα από συναισθήματα αβεβαιότητας που οδηγεί σε υπερβολές. Σταθείτε γενναία απέναντι στα προβλήματα μέσα από σκληρή αυτοκριτική. Μην ενδώσετε με τίποτα σε φαινομενικά εύκολες λύσεις και εξόδους διαφυγής. Οποιοσδήποτε ελιγμός αποφυγής ή ψέμα προς τους άλλους και κυρίως προς τον εαυτό σας, είναι ολέθριος και θα αντιστρέψει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τα πάντα σε βάρος σας.
Οι Ζυγοί που είναι γεννημένοι από 1 έως 3 Οκτωβρίου. Για όσους είναι γεννημένοι από 17 έως 19 Οκτωβρίου ισχύει ότι και για τους Κριούς του 3ου δεκαημέρου. 
Οι Καρκίνοι που είναι γεννημένοι από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου και 16 έως 18 Ιουλίου.
Οι Αιγόκεροι που είναι γεννημένοι από 29 έως 31 Δεκεμβρίου και 14 έως 16 Ιανουαρίου. 
Από όλους τους παραπάνω επηρεάζονται ακόμη περισσότερο όσοι έχουν γεννηθεί και τις χρονιές 1941, 1948, 1959, 1962, 1967, 1977, 1981, 1986, 1995, 2000 και 2005. 
Σε αυτούς που πληρούν και τις δύο προϋποθέσεις (ημερομηνίας και χρονιάς) η επιρροή της έκλειψης θα είναι ιδιαίτερα αισθητή. 

Ευνοούνται:

Οι Δίδυμοι που είναι γεννημένοι από 14 έως 17 Ιουνίου
Οι Λέοντες που είναι γεννημένοι από 15 έως 18 Αυγούστου.
Οι Τοξότες που είναι γεννημένοι από 13 έως 17 Δεκεμβρίου.
Οι Υδροχόοι που είναι γεννημένοι από 13 έως και 15 Φεβρουαρίου.

Οι χρονιές που δίνονται παραπάνω ισχύουν και εδώ με ιδιαίτερη έμφαση στο 1995.

Θανάσης Ματσώτας