Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Όταν τα πετσετάκια γίνονται... σαλιάρες!


Η Αστρολογία ΔΕΝ είναι αυτογνωσία. Είναι πληροφορία. Ασφαλώς χρήσιμη αλλά η αυτογνωσία είναι κάτι άλλο πολύ πιο βαθύ. Το ότι εδώ και 100 χρόνια, οι αστρολόγοι παγκοσμίως αναμασάνε την ίδια καραμέλα(και πολλές άλλες επίσης), αυτό δε σημαίνει ότι είναι έτσι. 
Για να προχωρήσει κανείς στην αστρολογία, χρειάζεται μια τεχνική που να οδηγεί στην αυτογνωσία αλλιώς η σχέση του με την αστρολογία δε θα ευδοκιμήσει ποτέ. 

Κάποια «συνάδελφος» (τα εισαγωγικά είναι σημαντικά όπως καταλαβαίνετε), μου είπε κάποτε για ένα άρθρο μου για τον Ερμή, πόσο πολύ της άρεσε, πόσο την είχε ενθουσιάσει, ότι ταυτίζεται με τις απόψεις μου και ότι θα μπορούσε να το είχε γράψει αυτή. 
Της απάντησα (με μάλλον δεικτικό τρόπο) ότι ΔΕΝ θα μπορούσε να το είχε γράψει σε καμιά περίπτωση! Αυτό που δεν μπορούσε να καταλάβει, είναι ότι το να αντιλαμβάνεται κανείς διανοητικά κάτι, δε σημαίνει ότι το καταλαβαίνει πραγματικά. Νομίζει ότι το καταλαβαίνει. Άλλο η εμπειρία και άλλο η διανοητική κατανόηση. Άλλο η γνώση και άλλο η πληροφορία. 
Το συγκεκριμένο άρθρο (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://matsotas.blogspot.gr/2015/05/harry-poter-9-34.html), είναι προϊόν εμπειρίας και όχι σύνθεσης πληροφοριών ή έμπνευσης. Επίσης το χρωστάω σε ανθρώπους που μου έδειξαν τον τρόπο για να το κάνω και δεν ανήκουν στον αστρολογικό χώρο. Εξάλλου εγώ απέκτησα την όποια κατανόηση έχω για την αστρολογία, μακρυά από τον χώρο αυτό και τους εκπροσώπους του.

Η «συνάδελφος» μαζί με άλλους της ίδιας συνομοταξίας που ευδοκιμεί πολύ καλά στον αστρολογικό χώρο, μοιάζει με κάποιους τραγουδιστές από τα μπουζούκια. Περνάνε όλη τους τη ζωή ανάμεσα σε σπασμένα πιάτα, γαρύφαλλα από κηδείες και μπόμπα ουίσκι και προς το τέλος της καριέρας τους θέλουν να τραγουδήσουν και λίγο Θεοδωράκη για να τους κατατάξει η ιστορία στους ποιοτικούς! Αντίστοιχα και αυτοί, αναλώνονται σε φτηνή αστρολογία των πανάκριβων τηλεφωνικών γραμμών και μετά κοπανάνε και από δίπλα μια ταμπέλα ψυχολογικής ή εσωτερικής αστρολογίας για το ξεκάρφωμα. 
Στα (πολύ γνωστά) στέκια που συχνάζει η εν λόγω κυρία, παριστάνουν ότι διδάσκουν εσωτερισμό αλλά στην πραγματικότητα κάνουν δημόσιες σχέσεις και βασική προϋπόθεση για να ανέβεις ιεραρχικά, είναι να προσηλυτίσεις κόσμο. Στον αστρολογικό χώρο μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν ξαμοληθεί και κυνηγάνε με το τουφέκι όποιον βρουν μπόσικο για να τον κάνουν μέλος, αφήνοντας να αιωρούνται αβέβαια υπονοούμενα για κοινωνική επιτυχία, μυστική εσωτερική γνώση ανακατεμένα με μια εσάνς μυστηρίου. Και όλο αυτό, για πράγματα που είναι γνωστά εδώ και μερικές δεκάδες χρόνια.
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τη συγκεκριμένα «στέκια» ούτε υιοθετώ θεωρίες συνομωσίας ή παρόμοιες απόψεις. Έχω μάλιστα και φίλους πολλούς εκεί και ανθρώπους που εκτιμώ. Μερικοί μάλιστα (ελάχιστοι), έχουν γνήσια υπαρξιακά ερωτήματα. Είναι όμως σε ένα μέρος που δεν θα πάρουν ποτέ απάντηση. Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα της επιλογής. Ξέρω επίσης και ελάχιστους που έχουν όντως γνώσεις πραγματικές. Μην κοιτάζεστε μεταξύ σας. Έχουν φύγει χρόνια από εσάς και τις γνώσεις τους τις πήραν από αλλού! 
Απλά λοιπόν, θεωρώ πανηγύρι την όλη ιστορία και γι αυτό κρατάω τις αποστάσεις μου. Δεν με ενδιαφέρει, έτσι απλά! 
Ασφαλώς ένας σύλλογος ανθρώπων δεν κρίνεται από κάθε μέλος που ενδεχομένως να είναι προβληματικό αλλά εδώ ρε παιδιά γελάει και ο κάθε πικραμένος μαζί σας όταν πουλάτε… αρχαία γνώση. Ακόμη περισσότερο όταν κυνηγάτε με το τουφέκι κόσμο για να την… διαδώσετε! 
Επίσης δεν μου καίγεται καρφί για τις δραστηριότητες που έχετε. Τα διάφορα «εργαστήριά» σας, είναι η χαρά του διαδικτυακού «Clopy paste». Μεγάλος αριθμός από εσάς έχει έρθει σωρηδόν στα διάφορα σεμινάρια αστρολογίας που έχω κάνει (ειδικά εσωτερικής ή ψυχολογικής) και μάλιστα στο τζαμπέ. Όποιος το αμφισβητεί αυτό, υπάρχουν ονόματα και μπόλικες φωτογραφίες. 
Εντάξει ρε παιδιά. Παριστάνετε τους σοφούς ο ένας στον άλλον και οι πολλοί «αστρολόγοι» που είναι μέλη σας, προσπαθούν από τη μία να σας εντυπωσιάσουν με τις (κλεμμένες) «γνώσεις» τους και από την άλλη να κλέψουν από σας κάτι που δεν έχετε! Πολύ πλάκα! 
Όταν όμως τα κλέβετε και τα τσοντάρετε σαν δικά σας στις διάφορες θεωρητικές μελέτες σας και ακόμη περισσότερο, όταν τα αναρτάτε και σε πίνακες σε κοινή θέα στα «στέκια» σας, γράψτε τουλάχιστον πού τα διαβάσατε και πού τα μάθατε. Όσοι διαβάσετε το άρθρο που παραθέτω και είχατε την ατυχία να δείτε και τον πίνακα με τον Ερμή ως 3η δύναμη, αναρτημένο σε γνωστό τέτοιο "στέκι", θα καταλάβετε τι εννοώ. 
Σας είπε κανείς ότι επιβάλλεται η αξιοποίηση του έργου, χωρίς την άδεια του δημιουργού; Γιατί τα βλέπουν τα υπόλοιπα μέλη σας και έρχονται και μου τα λένε γελώντας! 
Αντίθετα από ότι πιστεύει ο πολύς κόσμος, όποιος σας έχει συναναστραφεί, διαπιστώνει γρήγορα ότι όχι μόνο δεν κρατάτε μυστικά αλλά ότι δεν βάζετε γλώσσα μέσα! Ιδιαίτερα όταν είναι να καρφώσετε το «δικό» σας άνθρωπο! 
Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα για δύο λόγους: 
Πρώτον γιατί είναι νεκρή γνώση για εσάς. Αν πάλι ήταν ζωντανή, τότε… χαλάλι. 
Δεύτερον, γιατί πάντα κάποιοι σαν εσάς θα αντιγράφουν και πάντα κάποιοι άλλοι θα κατεβάζουν συνεχώς καινούριες ιδέες! 
Επίσης το πρόβλημα των αντιγραφών στον αστρολογικό χώρο είναι μεγάλο και γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι όμως λυπηρό το ότι οι περισσότεροι, αντιγράφουν βιβλία ή άρθρα ξένων συγγραφέων που είναι συνήθως πολύ χαμηλού επιπέδου. 
Είμαι περήφανος λοιπόν για εσάς αφού αντιγράφετε τα καλύτερα!