Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Εκλείψεις Αυγούστου και Αμερική


Οι εκλείψεις του Αυγούστου ανήκουν σε δύο σειρές Σάρου που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σεληνιακή ανήκει στην σειρά 119 και η Ηλιακή στην 145. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, οι σειρές αυτές είναι «υπεύθυνες» για την δολοφονία του J.F. Kennedy το 1963 όπως έχω δείξει εδώ και χρόνια στο βιβλίο που έχω γράψει για την επίδραση των εκλείψεων. 
Ωστόσο, για να μην δημιουργούμε πανικό, οι τωρινές δεν είναι της ίδιας δυναμικότητας και δεν έχουν σε καμιά περίπτωση τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. 
Επίσης οι σειρές αυτές δεν είχαν πάντα αρνητική επίδραση στις Η.Π.Α. Πολλές φορές ήταν και ιδιαίτερα θετική. 
Έχουν γραφτεί πολλά και αρκετά δυσοίωνα το προηγούμενο διάστημα γι αυτές τις εκλείψεις, κυρίως από Αμερικανούς αστρολόγους αλλά «αναπαράγονται κατά γράμμα» (για να το γράψω κομψά) και από πολλούς άλλους εκτός Αμερικής και φυσικά και στο «Ελλαδιστάν». 
Μιλούν για οικονομικό κραχ, για πολέμους, σεισμούς και ότι άλλο μπορεί να σπείρει τον τρόμο! Κύριο αλλά όχι μοναδικό επιχείρημά τους, το γεγονός ότι αυτές είναι ορατές από τις Η.Π.Α. 
Τις συσχετίζουν δε, με αυτές του 1999, (που όντως ήταν πάρα πολύ δύσκολες), γιατί ανήκουν στον ίδιο κύκλο Σάρου και άρα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν το ίδιο νόημα. 
 Άλλωστε εκείνη την εποχή δεν έγινε και κάτι τόσο σημαντικό για τις Η.Π.Α. Τα περισσότερα από αυτά, είναι κατά τη γνώμη μου στη σφαίρα της φαντασίας και δείχνουν ελλειπή γνώση και εμπειρία γύρω από την επίδραση των εκλείψεων. 
Αυτές του 99, είχαν έναν πολύ δύσκολο Μεγάλο Σταυρό σε μοίρες των Σταθερών ζωδίων. Καμιά σχέση δηλαδή με τις τωρινές εκλείψεις. 
Η γενική θεωρία ότι οι εκλείψεις που ανήκουν στην ίδια οικογένεια Σάρου συσχετίζονται μεταξύ τους δε σημαίνει ότι ισχύει πάντα και για όλους και θα πρέπει κάποιος να δείξει με συγκεκριμένο τρόπο πώς γίνεται αυτό, όχι γενικά και αόριστα. Επίσης φαίνεται ότι αγνοούν άλλους Σεληνιακούς κύκλους όπως ο Μετωνικός. Περισσότερο λοιπόν ενεργοποιούνται οι εκλείψεις του 1998 που ανήκουν στον ίδιο Μετωνικό κύκλο, παρά αυτές του 1999. Θα δείξω με ποιόν τρόπο συνδέονται όλα αυτά, στο επόμενο κείμενο που θα εξηγώ τη γενική τους επιρροή. 
Επίσης το να είναι κάποια έκλειψη ορατή από κάποιον τόπο, μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στα γεγονότα που θα συμβούν εκεί, αλλά όχι τον σημαντικότερο. Σημασία έχει η αστρολογική συσχέτιση των εκλείψεων με τον αστρολογικό χάρτη αυτού του τόπου και πολύ λιγότερο αν είναι ορατές από εκεί. 
Βέβαια για τις Η.Π.Α. έχουμε αυτόν το συνδυασμό. Επίσης έχουμε και το επιπλέον στοιχείο του συσχετισμού τους με το ωροσκόπιο του Trump. Αυτά όμως δε δικαιολογούν σε καμιά περίπτωση την καταστροφολογία αφού ο τωρινός συσχετισμός δεν έχει σε καμιά περίπτωση τη δυναμικότητα προηγούμενων, όπως αυτός του 1963 ή του 1999. 
Η Ηλιακή έκλειψη λοιπόν, που ανήκει στη σειρά 145/1North, βρίσκεται σε κλειστή αντίθεση με τη Σελήνη των Η.Π.Α. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα στοιχεία που κάνουν αυτό το διάστημα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα η Σελήνη του Ηλιακού τόξου και η Αφροδίτη της Δευτερεύουσας προόδου, που τετραγωνίζουν τον γενέθλιο Πλούτωνα και ενεργοποιούνται από τον διελαύνοντα Ουρανό ενώ προς τα τέλη Σεπτέμβρη μπαίνει και ο Δίας στον σχηματισμό. 
Όταν η Σελήνη του Ηλιακού τόξου είχε σχηματίσει την αντίθεση με τον γενέθλιο Πλούτωνα, είχαμε το «κραχ» του 1929. 
Φυσικά τώρα, οι αστρολογικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές και πολύ «ελαφρύτερες» αλλά δεν αποκλείεται κάποιο σημαντικό γεγονός, οικονομικού χαρακτήρα που θα έχει αντίκτυπο στις αγορές. Επίσης πιθανότατα να έχουμε οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις των Η.Π.Α. έναντι άλλων χωρών και αντίστροφα, που φυσικά θα έχουν εκβιαστικό χαρακτήρα και θα είναι μια κίνηση τακτικής που εντάσσεται στον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας. 
Οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο είναι: Huston, Kansas, San Francisco, Denver, Wichita, Sioux Falls, Fargo, και Omaha. 
Ταυτόχρονα, η έκλειψη αυτή βρίσκεται σε κλειστή σύνοδο με τον Ωροσκόπο του D. Trump, αν φυσικά αυτός είναι σωστός. Ακόμη όμως και αν δεν είναι, πάλι επηρεάζεται από την έκλειψη αφού αυτή, βρίσκεται σε ακριβέστατη αντίθεση με τη Σελήνη του Ηλιακού του τόξου. 
Πιθανόν να ενταθούν οι επιθέσεις εναντίον του και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Και ο ίδιος όμως, θα γίνει περισσότερο επιθετικός και με πρόθεση να απαντήσει σε ότι αντιλαμβάνεται πως τον απειλεί. Κατά τη γνώμη μου, ανεξάρτητα από τα ισχυρά «χτυπήματα» που θα δεχθεί, θα βγει αρκετά κερδισμένος και θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων του.

Θανάσης Ματσώτας