Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Notre Dame Το σοκ της αφύπνισης!


Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα στο άκουσμα μιας τέτοιας τραγωδίας, όπως η πυρκαγιά στη Notre Dame!
Οι απόψεις του τύπου ότι δεν είναι κάτι τόσο φοβερό και καλό θα ήταν να ασχολούμαστε με τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται, δεν με βρίσκουν σύμφωνο και τις βρίσκω απολύτως ανόητες. 
Πρώτον γατί φυσικά μας στενοχωρούν και τα δύο γεγονότα. 
Δεύτερον, γιατί τέτοια επιτεύγματα του πολιτισμού, ανυπέρβλητα και ανεπανάληπτα κατά τη γνώμη μου, αντιπροσωπεύουν τον ανώτερο παράγοντα της ανθρώπινης υπόστασης. 
Αυτόν που φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με το Θείο. Αυτόν που κάνει την ανθρώπινη ύπαρξη να έχει πραγματική αξία! Χωρίς αυτό, έχει την ίδια αξία η ανθρώπινη ζωή;
Με τους Γοτθικούς ναούς (όπως επίσης και τον Ρωμαϊκό-Βυζαντινό της Sacre Coeur, που προσωπικά μου αρέσει περισσότερο), έχουμε το αποκορύφωμα του πνευματικού κόσμου στη Δύση και η Παναγία των Παρισίων είναι ίσως ο σπουδαιότερος από αυτούς. 
Αυτό δεν προκύπτει μόνον από το "αρχιτεκτονικό" δέος, αλλά από το μεταφυσικό Δέος που νιώθει κανείς, ακόμη και όταν τους βλέπει σε τουριστικό οδηγό!
Αυτοί οι Ναοί είναι το κάλεσμα της Ψυχής!!!
Και τα δύο βασικά ωροσκόπια της Γαλλίας (του 1792 και του 1958) είναι πολύ περιγραφικά για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Παρίσι, όσο και για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση εκεί.


Στον 1ο χάρτη (22/9/1792), ο secondary Άρης που τετραγωνίζει το γενέθλιο Μεσουράνημα, σχετίζεται με αυτό το γεγονός, όσο και με την πίεση που δέχεται η Γαλλική κυβέρνηση από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων».
Επίσης ο secondary Ωροσκόπος είναι πάνω στον γενέθλιο Χείρωνα και τετράγωνος με τον γενέθλιο Ποσειδώνα στον 12ο οίκο. Ο τελευταίος όπως είναι φυσικό, έχει άμεση σχέση με το θρησκευτικό σύμβολο της Γαλλίας, την Notre Dame και φυσικά σχετίζεται με τον Γοτθικούς ναούς και την απόλυτη μυστικιστική αύρα που αποπνέουν! Θα δούμε βέβαια και παρακάτω το ρόλο του Χείρωνα, που συμβολίζει τις παραδοσιακές αξίες της χώρας, τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά.

Πηγαίνοντας στο Ηλιακό τόξο, θα βρούμε την προοδευτική Σελήνη τετράγωνη με τον γενέθλιο Κρόνο, το γενέθλιο τετράγωνο Ποσειδώνα-Χείρωνα να έχει προχωρήσει και προοδευτικά να «χτυπάει» τη γενέθλια Σελήνη και τον Προοδευτικό Ωροσκόπο να τετραγωνίζει τους Δεσμούς της Σελήνης. Ειδικά αυτός ο τελευταίος συνδυασμός, σχετίζεται με την οδύνη που προξένησε το τραγικό αυτό γεγονός στον Γαλλικό λαό αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα.


Παίρνοντας τον δεύτερο γενέθλιο χάρτη της χώρας (6/10/1958), βλέπουμε στη Δευτερεύουσα πρόοδο τον Άρη σε Ταυ-τετράγωνο με Δία και Χείρωνα. Η αντίθεση Άρη-Δία είναι γνωστό ότι σχετίζεται με φυσικές καταστροφές και «ειδικεύεται» στις πυρκαγιές!
Στο Ηλιακό τόξο βλέπουμε πάλι τη συμμετοχή του γενέθλιου Ποσειδώνα, που είναι σε τετράγωνο με τον προοδευτικό Άρη, ενώ ο προοδευτικός Ωροσκόπος είναι απέναντι από τον γενέθλιο Κρόνο.
Υπάρχουν και πολλές άλλες λεπτομέρειες αλλά προσπαθώ να μείνω στον βασικό «μακροαστρολογικό» σκελετό, που περιγράφει το γεγονός.
Βασικό ρόλο παίζει η συμμετοχή των εκλείψεων που προηγήθηκαν αλλά και της τελευταίας Νέας Σελήνης. Αυτοί είναι οι καθοριστικοί παράγοντες στους οποίους εντοπίζεται η συγκεκριμένη χρονική στιγμή.


Η δύσκολη Ηλιακή έκλειψη στις 6/1/2019, είναι τετράγωνη με τον Ήλιο της Γαλλίας (στον χάρτη του 1958) και βλέπουμε τον Πλούτωνα της έκλειψης να τετραγωνίζει σε ιδιομοιρία τον Ωροσκόπο της χώρας. Αυτές τις μοίρες ενεργοποίησε η διέλευση του Κρόνου από τις 20ο 21΄του Αιγόκερω κατά τη στιγμή της πυρκαγιάς αλλά και στη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε. Στον χάρτη της έκλειψης υπολογισμένο για το Παρίσι έχουμε απόλυτη αντίθεση Ωροσκόπου-Ουρανού!
Με άλλα λόγια η γραμμή του Ουρανού Αστροχαρτογραφικά, περνά ακριβώς πάνω από το Παρίσι! Αυτή η έκλειψη στη 16η μοίρα του Αιγόκερω, ενεργοποιήθηκε από την τελευταία Νέα Σελήνη στη 16η μοίρα του Κριού!
Η Νέα Σελήνη, προσδιορίζει ότι κάποιο γεγονός που «μακροαστρολογικά» διαγράφεται στην έκλειψη, θα συνέβαινε μέσα σε αυτόν τον μήνα. Φυσικά η έκλειψη προσδιορίζει και όλο το υπόλοιπο πολιτικό σκηνικό που διαδραματίζεται όλους αυτούς τους μήνες στην χώρα.


Και στον χάρτη του 1792 είναι σημαντική η επίδραση της έκλειψης, αφού ο Άρης είναι απέναντι από τον γενέθλιο Ήλιο, ο Ωροσκόπος της έκλειψης είναι πάνω από τον γενέθλιο Ποσειδώνα (ιδιομοιρία) και κυρίως, το Μεσουράνημα της έκλειψης σε τετράγωνο ιδιομοιρίας με τον γενέθλιο Ωροσκόπο, να «στήνει την Έκλειψη φωτογραφικά» πάνω στη Γαλλία!
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης τριγωνίζει ακριβώς(!) τον Ωροσκόπο της Έκλειψης.
Υπάρχουν και κάποια άλλα άκρως σημαντικά και άγνωστα στοιχεία που σχετίζονται, αλλά θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκο το άρθρο αυτό και γι αυτό τα αφήνω για να τα αναλύσουμε στο ερευνητικό τμήμα της σχολής.
Μένουμε με την ελπίδα να αποκατασταθεί το μνημείο, όπως άλλωστε έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με αυτό, αλλά και με άλλα παρόμοια, που είχαν υποστεί αντίστοιχες καταστροφές.
Το ερώτημα ωστόσο, ποιο το νόημα, τι σημαίνει για τον Δυτικό πολιτισμό ετούτη η καταστροφή, παραμένει ανοικτό. 
Προτιμώ να μην το δω σαν το σημάδι μιας πτώσης, αλλά ως ένα δυνατό "σοκ" αφύπνισης των δημιουργικών δυνάμεων!

Θανάσης Ματσώτας