Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

VW BEETLE Αστρολογικά- Ο μύθος που έγινε αυτοκίνητο



Ο σκαραβαίος είναι ένα κατ’ εξοχήν πλάσμα του φεγγαριού και κυβερνάται από τον Καρκίνο.
Τι άλλο ζώδιο θα μπορούσε λοιπόν να είναι και αυτό το στρουμπουλό αυτοκίνητο με το ίδιο όνομα?
Είναι γνωστή η επιρροή αυτού του ζωδίου πάνω στη μάζα της ανθρωπότητας.
Όταν ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε το συμβόλαιο για την κατασκευή του «σκαραβαίου» με τον Φέρντιναντ Πόρσε, στις 22 Ιουνίου του 1934, αυτό ακριβώς είχε στο νου του, τη μάζα.
Το σχέδιο των εθνικοσοσιαλιστών, ήταν τότε η μαζική παραγωγή ενός φθηνού αξιόπιστου αυτοκινήτου, που θα μπορούσε να αποκτηθεί από το μέσο Γερμανό ακόμη και με κουπόνια, σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα.
Το μεγάλο τρίγωνο του Ήλιου με τη Σελήνη και τον Κρόνο, σε αυτό το προγενέθλιο --αν μπορούμε να το πούμε έτσι-  ωροσκόπιο, έδινε όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Βοηθούσε και μηχανολογικά η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα, αλλά το τετράγωνο της Σελήνης με τον αργό πλανήτη –όπως και στο 2CV-, είναι που του έδωσε τον μύθο του και το έκανε ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα του 20ου αιώνα .
Με την αντίθεση της Σελήνης με τον Ουρανό κατέληξε να θεωρείται στην Αμερική, τη χώρα της αφθονίας και των τεράστιων σε όγκο αυτοκινήτων, σύμβολο του αντικομφορμισμού και της απλότητας, λίγο πριν την μερική παύση της παραγωγής του.
Αυτή έγινε την 1η Ιουλίου του 1974 στις 11:19 π.μ. και την κατέγραψαν με ακρίβεια οι σχολαστικοί Γερμανοί. Εκείνη τη στιγμή και κάτω από τη σύνοδο Ήλιου, Ερμή και Κρόνου, κύλησε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ  ο τελευταίος σκαραβαίος.
 Ήταν η αρχή του τέλους γι αυτό το ιστορικό αυτοκίνητο, όταν ο Πλούτωνας του τελευταίου μοντέλου τετραγώνιζε το γενέθλιο Ήλιο, ενώ ο Ουρανός σε σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη, έκανε τέλειο τετράγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνα. 
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του Άρη της 1ης Ιουλίου, που βρίσκεται στις 13 και 45 του Λέοντα, ακριβώς στο μεσοδιάστημα του γενέθλιου τριγώνου του Άρη με το Δία.
Και κάτι ακόμη. Το γνωστό έμβλημα με το λύκο πάνω σ’ ένα κάστρο, συμβολίζει την πόλη που κατασκευάζονται  τα Φολκσβάγκεν, το γνωστό μας Βόλφσμπουργκ (βολφ=λύκος,  μπουργκ=κάστρο/πύργος, δηλαδή Λυκόπυργος!).
 Όλα τα σύμβολα της Σελήνης και του Καρκίνου παρόντα. Ο λύκος , το κάστρο, ο σκαραβαίος.
Το νόημα της σύμπτωσης, αντικατοπτρίζει την εξωτερίκευση του εσωτερικού μας κόσμου  στον εξωτερικό, και την ταύτισή τους. Αυτό δεν υποστήριζε άλλωστε και ο μεγάλος Καρλ Γιούνγκ?

Θανάσης Ματσώτας

Το κείμενο είναι από παλιά συνεργασία με το περιοδικό "Αστρόπολις"





Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αστρολογικό Σεμινάριο "Ψυχοπαθολογία των Σχέσεων" Εισηγητές: Σμάρω Σωτηράκη - Θανάσης Ματσώτας



Η Σμάρω Σωτηράκη και ο Θανάσης Ματσώτας θα εισηγηθούν το σεμινάριο συμβουλευτικής, ψυχολογικής αστρολογίας, «Ψυχοπαθολογία των Σχέσεων». 
Στην Αθήνα το Σάββατο & την Κυριακή 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2013, 5-9 μμ. 
Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο & την Κυριακή 5 & 6 Οκτωβρίου 2013, 5-9 μμ.

Οι σχέσεις μας και κυρίως οι ερωτικές αποτελούν τους καθρέπτες μας. Με αφορμή αυτές αναγνωρίζουμε τα όριά μας, κομμάτια του χαρακτήρα μας που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, τις ανασφάλειες, τις φοβίες, τα ελαττώματά μας αλλά και τις αντοχές, τις δυνατές μας πλευρές, τα προτερήματά μας.

Κάθε ωροσκόπιο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες που συνολικά απεικονίζουν την προσωπικότητα που εξετάζουμε. Στον αστρολογικό μας χάρτη μπορούμε να αναγνωρίσουμε το αν έχουμε την τάση να εξαρτηθούμε από το ταίρι μας ή τη γνώμη των άλλων, γενικότερα, αν φοβόμαστε τη δέσμευση ή αν είμαστε ικανοί να αναλάβουμε την ευθύνη της, αν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας ή όχι.

Ο έμπειρος αστρολόγος, μέσα από την οπτική της συμβουλευτικής αστρολογίας, μπορεί να εντοπίσει σε πιο βαθμό ένα άτομο λειτουργεί παθολογικά στις σχέσεις του και με ποιο τρόπο μπορεί να μπει στη διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσής του.

Παράλληλα, το ίδιο συμβαίνει και με τη συναστρία (σύγκριση δύο ή περισσοτέρων χαρτών). Ο έμπειρος αστρολόγος μπορεί να καθορίσει πού πάσχει η σχέση αυτών των ατόμων, σε ποιο βαθμό ταιριάζουν, τι είναι αυτό που τους συνδέει και τι τους απωθεί και τους προκαλεί εντάσεις. Εντοπίζει τις αδυναμίες και τις παθολογικές καταστάσεις και τους βοηθάει να κατανοήσουν ο ένας τις ιδιαιτερότητες του άλλου.

Στο σεμινάριο «η ψυχοπαθολογία των σχέσεων» μαθαίνουμε:
Γιατί κάνουμε λάθος σχέσεις
Γιατί επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη
Τι είδους ταίρια προσελκύουμε και γιατί
Ποια δυναμική μπορούμε να αναπτύξουμε για να προσελκύσουμε το ιδανικό ταίρι
Πώς εκφράζονται οι πολλαπλές προσωπικότητές μας στη σχέση.
Τα μυστικά της συναστρίας στην παθολογία των σχέσεων
Η απεικόνιση της σχέσης μέσα από τον σύνθετο χάρτη (composite)


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-8020230.

Επειδή φροντίζουμε ώστε τα σεμινάριά μας να είναι πάντα ολιγομελή, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.
Στα διαλείμματα θα προσφέρεται καφές ή τσάι με τα συνοδευτικά τους σνακ.

Ώρα προσέλευσης: 4:30 μμ.

Θανάσης Ματσώτας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Το MINI COOPER αστρολογικά. Τσάι με δυο σταγόνες γάλα




Ένα τυπικό αυτοκίνητο Παρθένος.
 Τα καταφέρνει παντού, είναι έξυπνο, ευέλικτο, πρακτικό και αρκετά σεμνό σε σχέση με τις δυνατότητές του.
Ο Ήλιος του σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τρίγωνο με τον Κρόνο κάνει το … μηχανολογικό θαύμα!
Έτσι το αποκάλεσε το 1960 το περιοδικό Motor Reveue.
 Ο Αμερικανικός τύπος το αποκάλεσε το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στον κόσμο. Με δυνατότητες που άλλα , κατά πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα, δεν είχαν. Οικονομικό και πρακτικό. Είχαν προσέξει άραγε τον Άρη και την Αφροδίτη του στην Παρθένο?
Ο Ερμής στο Λιοντάρι σε σύνοδο με τον Ουρανό του έδωσε την τεχνολογική και σχεδιαστική καινοτομία αλλά και την ταυτόχρονη αποδοχή του από το παλάτι και  την εργατική τάξη του μποτιλιαρισμένου Λονδίνου.
Ο Δίας του σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ήλιο του Ελληνικής καταγωγής σχεδιαστή του Sir Alec Issigonis, εξασφάλισε την επιτυχία, ενώ η Σελήνη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα συνέβαλλε καθοριστικά,  στο να το κάνει αυτοκίνητο θρύλο και σύμβολο μιας ολόκληρης  γενιάς.

Θανάσης Ματσώτας

Το κείμενο είναι από μια παλιά συνεργασία με το περιοδικό "Αστρόπολις".

Uab