Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Έκλειψη Ηλίου Απριλίος 2014 στον Ταύρο


Η Ηλιακή έκλειψη της 29ης Απριλίου 2014 πραγματοποιείται στις 9:14 το πρωί στις 8ο 51΄του Ταύρου. 
Είναι «Δακτυλιοειδής» και ανήκει στην οικογένεια Σάρου 148 (κατά την ονοματοδοσία Van Den Bergh) ή 16η Νότιου Δεσμού (κατά την ονοματοδοσία του Carl Jansky).
Να σημειώσω εδώ ότι οι Δακτυλιοειδείς εκλείψεις είναι «Ολικές» με την έννοια ότι η Σελήνη είναι «κεντραρισμένη» με ακρίβεια πάνω στον Ηλιακό δίσκο. Η διαφορά είναι ότι εξαιτίας της μεγαλύτερης απόστασής της από τη Γη, δεν τον κρύβει ολοκληρωτικά όπως στην κανονική Ολική έκλειψη αφήνοντας να διαφανεί ένα φωτεινό στεφάνι γύρω της. Άρα δεν έχει μεγάλη διαφορά δυναμικής από την Ολική Έκλειψη. Αυτό το έχουμε στη Μερική Έκλειψη που (θεωρητικά) είναι ασθενέστερη.
Για την Αθήνα έχει ωροσκόπο στις 24ο 34΄των Διδύμων.
Στο ωροσκόπιο της έκλειψης το βασικό θέμα είναι ότι συνεχίζει να υφίσταται ο περίφημος πλανητικός σχηματισμός του «Μεγάλου Σταυρού» στα Παρορμητικά ζώδια για τον οποίο τόσος ντόρος έχει γίνει. 
Σε αυτόν συμμετέχουν οι Δίας, Ουρανός, Πλούτωνας και Άρης. Φέρνει μια εκρηκτική ενέργεια. Σχετίζεται με πολεμικές ενέργειες, γεωφυσικά φαινόμενα, δυστυχήματα, οικονομικές και πολιτικές ανακατατάξεις, ανατροπές, παρακράτος. Η διπλωματική οδός είναι η πιο δύσκολη εφόσον θα συναντήσει πολλές ανατροπές.
Η ισχύς αυτού του σχηματισμού είναι ισχυρή λόγω του ότι γίνεται ακριβώς επάνω σε περίοδο εκλείψεων. 
Αυτό είναι που ουσιαστικά τον ισχυροποιεί και του δίνει όχι μόνο μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτήν που… δικαιούται αλλά και μεγαλύτερη χρονική ισχύ.
Ο 2ος (και… κρυφός) λόγος που ισχυροποιείται αυτός ο σχηματισμός είναι ότι η «μητρική» έκλειψη της σειράς Σάρου 148, που έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1653, είναι επίσης αρκετά εκρηκτική αφού υπάρχει και εκεί σκληρή όψη μεταξύ Άρη- Ουρανού στην οποία συμμετέχουν ο Ήλιος η Σελήνη, ο Ποσειδώνας και ο Ωροσκόπος.
Η επίδρασή του Σταυρού έγινε αισθητή πολύ πριν σχηματιστεί, αφού ήδη δούλευε το τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα, που με την είσοδο του Δία στην 14η μοίρα του Καρκίνου μετατράπηκε σε Ταυ- Τετράγωνο και αργότερα (με τον Άρη) σε Σταυρό. Ο Άρης λοιπόν αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα στο βαρύ σκηνικό που εδώ και καιρό στήνουν οι Ουρανός και Πλούτωνας. 
Τα γεγονότα της Ουκρανίας ήταν ένα μικρό δείγμα (αν και εκεί ο βασικός υπεύθυνος ήταν ο Κρόνος) ενώ ένα δεύτερο χτύπημα ήταν το πολύνεκρο ναυάγιο της Νότιας Κορέας.
Είναι λάθος αστρολογικής απειρίας η άποψη ότι η χειρότερη και ισχυρότερη στιγμή είναι το διάστημα γύρω από τις 23 Απριλίου που ολοκληρώνεται ο Μεγάλος σταυρός. 
Η ολοκλήρωσή του δεν σημαίνει ούτε ότι τότε θα δώσει τα σημαντικότερα γεγονότα ούτε σημαίνει αυτόματα και λήξη του συναγερμού. Αυτό συμβαίνει για 3 λόγους:

1. Εξαιτίας της δυναμοποίησής του από την έκλειψη, όχι μόνο την ημέρα που αυτή γίνεται αλλά αρκετό καιρό πριν και μετά.
2. Εξαιτίας του ότι το τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα εξακολουθεί να υφίσταται
3. Ο Άρης που μπήκε στον σχηματισμό σε ανάδρομη κίνηση, όταν ορθοδρομήσει θα ξαναμπεί σε Ταυ σχηματισμό με Ουρανό- Πλούτωνα ενεργοποιώντας τις ίδιες μοίρες. Αργότερα δε, κινούμενος στο Σκορπιό, θα βρεθεί απέναντι από τη μοίρα της έκλειψης. Τα δύο λοιπόν βασικά χρονικά διαστήματα «υψηλού κινδύνου» είναι μεταξύ 7 και 18 Ιουνίου αλλά και γύρω στις 10-11 Αυγούστου.
4. Ειδικότερα για την Ελλάδα, ανάμεσα στα πολλά Μεσοδιαστήματα γενέθλιων πλανητών που ενεργοποιούνται, ενεργοποιείται και το πολύ δύσκολο Μεσοδιάστημα Άρη- Κρόνου και θα συνεχίσει να γίνεται αυτό σε διάφορα χρονικά διαστήματα από τους διελαύνοντες  Άρη- Ουρανό και Πλούτωνα.
Η έκλειψη γίνεται στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας. Σε συνδυασμό με την παρουσία του Δία και του Πλούτωνα στον άξονα 3ου – 9ου και τον Ωροσκόπο της έκλειψης πάνω στη Σελήνη της χώρας στους Διδύμους, έχουμε ένα οικονομικό –και όχι μόνο- παρασκήνιο, που δείχνει ευνοϊκό εκ πρώτης όψεως για το λαό αλλά κρύβει πίσω του πολλά «μαγειρέματα». 
Ουσιαστικά το όλο σκηνικό είναι ένα θέατρο σκιών που πίσω από τη φωτισμένη κουρτίνα δεν κυριαρχεί η φιγούρα του λαϊκού Καραγκιόζη αλλά το σεράι του Πασά. 
Όπερ σημαίνει ότι όλη η τράπουλα ξαναμοιράζεται μέσα από την ασφυκτική πίεση της διεθνούς οικονομικής κρίσης αλλά πάλι τα μπαλαντέρ θα καταλήξουν στα ίδια χέρια. 
Η αναδιάρθρωση για παράδειγμα του τραπεζικού τομέα δε σημαίνει ότι ο λαός θα πάψει να πληρώνει τα σπασμένα. Αλλαγές στη νομοθεσία με διαδικασίες «express» είναι πολύ πιθανές.
Κάτω από αυτές τις αστρολογικές επιδράσεις, συνεχίζονται εδώ και καιρό οι μυστικές διαβουλεύσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα σε νέα οικονομική εξάρτηση- δανειοδότηση, που αν θα βαπτισθεί ή όχι «μνημόνιο» ή αν θα γίνει με το Δ.Ν.Τ. ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγη σημασία έχει. 
Σε αυτά τα θέματα θα αναφερθώ εκτενέστερα και πιο ειδικά στο άμεσο μέλλον.
Μιας όμως και αναφέρθηκα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι δυνατόν να προσπεράσει κανείς την αντίθεση ιδιομοιρίας που κάνει ο Ήλιος της από τις 8ο και 32΄του Σκορπιού, με την Έκλειψη. Αυτό σε συνδυασμό με κάποιους πιο πολύπλοκους αστρολογικούς συνδυασμούς μας προϊδεάζουν για τους δύσκολους μετασχηματισμούς που έρχονται σε επίπεδο τραπεζικών δομών της Ένωσης αλλά και στο Ευρώ.
Επίσης ο τονισμένος άξονας 6ου- 12ου, αφού εκτός από την Έκλειψη,  Άρης και Κρόνος συνεχίζουν τη διέλευσή τους από εκεί, δείχνουν ότι η κατάσταση στον τομέα της υγείας και των φαρμάκων τείνει να ενταθεί περισσότερο.
Τέλος δεν αποκλείεται να ακούσουμε μια δυσάρεστη είδηση για κάποιον γνωστό άνθρωπο της τέχνης και των γραμμάτων.

Ωστόσο αξίζει να μελετήσουμε και κάποια άλλα στοιχεία στον χάρτη της Ηλιακής έκλειψης που μας οδηγούν σε διαφορετικά μονοπάτια.
Σε σύνοδο με τον Ήλιο και τη Σελήνη βρίσκεται και ο Ερμής που δημιουργεί έναν άλλον αστρολογικό σχηματισμό, αυτόν της «Διευκολυμένης Αντίθεσης», με Δία και Πλούτωνα. Αυτός ο Ερμής αποτυπώνει γλαφυρά πόση δύναμη μπορεί να έχει ο λόγος και η σκέψη μας. 
Τη δύναμη της ευχής μας, τη δύναμη της κατάρας μας αλλά και τη δύναμη της προς- ευχής μας! 
Ο Ερμής χρωματίζει τον τρόπο της έκφρασής μας και η παρουσία του εδώ δείχνει τον δρόμο μιας νέας δυνατότητας που ανοίγεται στον τρόπο διαχείρισης των πλανητικών ενεργειών. 
Οι όψεις αυτές του Ερμή είναι δύσκολο να αντισταθμίσουν πρακτικά τον Μεγάλο Σταυρό. 
ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. Για να γίνω πιο σαφής θα πω πως ο άνθρωπος δεν μπορεί ΠΟΤΕ να αποφύγει τις πλανητικές επιδράσεις. Έχει όμως δυνατότητα, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να επιλέξει κάτω από ποιες από αυτές τις επιδράσεις θα τεθεί με δική του πρωτοβουλία. 
ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ. 
Ο συγκεκριμένος σχηματισμός του Ερμή από τον Ταύρο μας δείχνει έναν δυναμικό αυτοέλεγχο. Έναν εύστοχο ελιγμό που τιθασεύει την αχαλίνωτη πλανητική ενέργεια. Μια εσωτερική δυναμική στάση και ετοιμότητα που εξωτερικά δεν παρασύρεται και δεν αντιδρά άμεσα στις προκλήσεις αλλά ενισχύει τη θέληση μέσα από τη δύναμη της σιωπής και της υπομονής. Θέλησης επικεντρωμένης σε στόχους ευρύτερους και μακροπρόθεσμους. Θέλησης που δε θα διστάσει να δράσει εύστοχα και μεθοδικά όταν έχει ζυγίσει τις καταστάσεις χρησιμοποιώντας την ενέργεια της έκλειψης. 
Η διευκολυμένη αυτή αντίθεση δείχνει το δρόμο της ψυχραιμίας απέναντι στη σαρωτική εισβολή του Μεγάλου Σταυρού. 
Το να αφουγκραστούμε με σύνεση την εσωτερική μας φωνή, εδώ δεν είναι δεδομένο αλλά ζητούμενο, στην επίτευξη του οποίου μπορεί να μας συνδράμει το εξάγωνο των Φώτων με τον Ποσειδώνα. Μπορεί όμως να συνδράμει ΜΟΝΟΝ δουλεύοντας εσωτερικά. Εξωτερικά κρύβει παγίδες που διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την εκτόνωση των υπόλοιπων ενεργειακών δυναμικών που σημειοδοτούνται στο ωροσκόπιο της Ηλιακής έκλειψης, μέσα από απάτες και αυταπάτες, εξιδανικεύσεις και πλάνες.
Τέλος, αξίζει να σκεφτούμε βαθιά πάνω στο ότι ο Ταύρος σχετίζεται με τον έλεγχο του θυμικού και η έκλειψη στο ζώδιο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι γίνεται πάνω στον μυστηριώδη αστεροειδή με το ίδιο όνομα: τον Toro
Αυτός ο αστεροειδής μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη αξία και στοιχεία γι αυτόν μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Ηλιακή έκλειψη επηρεάζει κυρίως τους Ταύρους που είναι γεννημένοι λίγο πριν ή μετά από την 29η Απριλίου, τους Λέοντες  που είναι γεννημένοι γύρω από την 31η Ιουλίου, τους Σκορπιούς που είναι γεννημένοι λίγο πριν ή μετά από την 1η Νοεμβρίου και τους Υδροχόους που είναι γεννημένοι γύρω από την 28η Ιανουαρίου.
Οι Καρκίνοι που είναι γεννημένοι γύρω στις 30 Ιουνίου, οι Παρθένοι γύρω από την 1η Σεπτέμβρη, οι Αιγόκεροι γύρω από τις 30 Δεκεμβρίου και οι Ιχθύες που είναι γεννημένοι γύρω από την 27η Φεβρουαρίου είναι σε δευτερεύουσα ζώνη επιρροής αλλά έχουν αρκετές πιθανότητες στο να λειτουργήσει η έκλειψη επιβοηθητικά στη ζωή τους και με λιγότερη πίεση.
Από τις ημερομηνίες που δίνω θα υπολογίσετε 2 ημέρες πριν και μετά περίπου.
Όσοι έχουν γεννηθεί στις παραπάνω ημερομηνίες και ειδικότερα τις χρονιές 1942, 1943, 1948, 1949, 1960, 1962, 1978, 1981, 1995, 1996 και 2000 θα βιώσουν εντονότερα την ενέργεια αυτής της έκλειψης και έχουν ιδιαίτερα αυξημένες πιθανότητες έναντι των υπολοίπων να δουν αυτήν την ενέργεια να υλοποιείται σε «χειροπιαστές» καταστάσεις και να μην επιδρά μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο.
Η έκλειψη  αυτή δεν επηρεάζει γενικά και αόριστα όσους ανήκουν στον σταθερό σταυρό όπως συχνά λέγεται ή γράφεται. 
Επηρεάζει ΜΟΝΟ αυτούς που έχουν γεννηθεί στις ημερομηνίες που έδωσα παραπάνω όπως επίσης και όσους έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή κάποιον πολύ σημαντικό πλανήτη στην 9η μοίρα των Σταθερών ζωδίων.
Λόγω της ενδυνάμωσης του Κοσμικού Σταυρού που σχηματίζεται στα Παρορμητικά, θα επηρεαστούν και όσοι έχουν Ήλιο, Σελήνη ή Ωροσκόπο στις αντίστοιχες μοίρες αυτών των ζωδίων.
Είναι απαραίτητο να τονίσω κλείνοντας πως μια έκλειψη μπορεί να είναι κάπως πιεστική αλλά δεν είναι απαραίτητα αρνητική όπως συνήθως ακούμε. Μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να οδηγήσει σε πολύ θετικά αποτελέσματα.

Θανάσης Ματσώτας