Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Έκλειψη Σελήνης Αυγούστου 2017 στον άξονα Λέοντα- Υδροχόου


Στις 7 Αυγούστου και ώρα 9:11μμ, πραγματοποιείται μερική έκλειψη Σελήνης στις 15ο 25΄του Υδροχόου. Για την Αθήνα έχει Ωροσκόπο στις 2ο 25΄των Ιχθύων. Ανήκει στην οικογένεια Σάρου 119. 
Θα επηρεάσει τα ζώδια του Σταθερού σταυρού και πιο συγκεκριμένα τους Ταύρους που είναι γεννημένοι από 2 έως και 8 Μαΐου, τους Λέοντες από 4 έως και 10 Αυγούστου, τους Σκορπιούς από 4 έως και 10 Νοεμβρίου και τους Υδροχόους που έχουν γεννηθεί από 1 έως και 7 Φεβρουαρίου. 
Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι για όσους από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1943, 1945, 1962, 1963, 1981, 1998(!) και 1999. 
Την προσοχή μας σε αυτήν την έκλειψη, τραβάει αμέσως η συμμετοχή του Άρη, που βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Λέοντα. Αυτό μας βάζει σε υποψίες για μεμονωμένα ή γενικότερα φαινόμενα βίας, επαναστατικές ή τρομοκρατικές ενέργειες και φυσικές καταστροφές. 
Εκτός από τις πολιτείες των Η.Π.Α. που επισήμανα στο προηγούμενο άρθρο, στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκονται το Μεξικό, η Ρώμη (Ιταλία), η Πράγα (Τσεχία), Βαρσοβία και Katowice (Πολωνία), Σλοβακία, Βιέννη (Αυστρία), Ρίγα (Λετονία), Κροατία και Σλοβενία. 
Έχω κάποια κράτη σε παρένθεση, γιατί επηρεάζονται γενικότερα, ξέχωρα από τις συγκεκριμένες πόλεις. 
Για την Ελλάδα, η Σεληνιακή αυτή έκλειψη είναι πολύ σημαντική αφού γίνεται με αρκετή ακρίβεια, πάνω στη γενέθλια αντίθεση Ήλιου- Κρόνου. Σίγουρα θα φέρει εξελίξεις που δεν περιορίζονται μόνο μέσα στον Αύγουστο αλλά και τους επόμενους μήνες του Φθινοπώρου. 
Όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα στη διαδικτυακή συνάντηση, όπου μιλήσαμε πολύ πιο αναλυτικά για τις εκλείψεις με την Εβίτα Ζαχαριάδου, δε μπορεί να είναι ένας απλός ανασχηματισμός. Μου φαίνεται «λίγος» για αυτές τις εκλείψεις. Περιμένω κάτι περισσότερο! Οπωσδήποτε θα υπάρξουν εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό, ίσως κάποια επίθεση που θα δεχτεί η κυβέρνηση ή κάποιο κυβερνητικό στέλεχος. Τελικά μάλλον θα βγει σχετικά αλώβητη από όλο αυτό. 
Θεωρητικά, η θέση του Άρη θα μπορούσε να δώσει το πολυσυζητημένο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Πρακτικά όμως, αυτό το θεωρώ δύσκολο για πολλούς λόγους. 
Το Ωροσκόπιο της Τουρκίας δεν της αφήνει πιθανότητες αυτήν την εποχή γα επιτυχή έκβαση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Άρα, ακόμη και αν το τολμήσει, μάλλον θα βγει ζημιωμένη. 
Αλλά και γενικότερα, μια προσεκτική μελέτη του χάρτη της Τουρκίας, που είναι Σκορπιός με Ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη στο 12ο οίκο στους Διδύμους, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια μάλλον θρασύδειλη χώρα. Αυτό δεν θα ήθελα να ακουστεί ως εθνικιστική κορώνα και σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρεται μεμονωμένα στους πολίτες της. Απλά ως χώρα, φημίζεται για την εξαιρετικά διαπλεκόμενη διπλωματία της (συχνά μέσω μαύρου χρήματος) και δεν επιχειρεί τίποτα, αν δεν έχει πίσω της τις γερές πλάτες των μεγάλων δυνάμεων. Και αυτή τη στιγμή απλά δεν τις έχει! 
Σε προσωπικό επίπεδο, η έκλειψη αυτή σχετίζεται με τη συναισθηματική υπερχείλιση που έρχεται σε σύγκρουση με τις συνήθως αδέξιες προσπάθειες εγκεφαλικού ελέγχου. 
Μπορούμε να αναζητήσουμε τα αίτια και τη σύνδεση, στην προηγούμενη Σεληνιακή έκλειψη της ίδιας οικογένειας Σάρου, που έγινε τον Ιούλιο του 1999. Ασφαλώς σκληρότερη κατά πολύ από την τωρινή, όμως η θέση του Άρη στον Σκορπιό τότε, σε τετράγωνο με τα Φώτα, μιλούσε για βραδυφλεγείς και υπόγειες συναισθηματικές εξαρτήσεις που τώρα έρχονται να βγουν στην επιφάνεια «δραματοποιημένες»! 
Η θέση του Ερμή στη γήινη Παρθένο, δεν μπορεί να κάνει πολλά αφού βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. 
Δε θα το αναλύσω περισσότερο αλλά αξίζει να σκεφτούμε έντονα πάνω σε μια μεγάλη αλήθεια που ο Ορθόδοξος Χριστιανικός μοναχισμός έχει αναδείξει με τον πιο μεγαλειώδη τρόπο ιστορικά: ας μην πετάξουμε τα πάθη. Είναι ότι χρησιμότερο έχουμε. Ας τα μετουσιώσουμε!

Θανάσης Ματσώτας