Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

FIAT 500 Αστρολογικά– Γεννημένο την 4η Ιουλίου….


Άλλο ένα αυτοκίνητο Καρκίνος που έμεινε στην ιστορία .
Ο σχεδιαστής του Ντάντε Τζιακόζα προσπάθησε να φτιάξει κάτι που να μπορεί να συναγωνιστεί το σκαραβαίο σε όλα τα επίπεδα, αλλά με βελτιωμένη οδική συμπεριφορά. Το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο του το εξασφάλισε κι έτσι η μικροσκοπική αυτή κατασκευή «έμπαινε στις στροφές σαν τραίνο».
Η  Vespa, το…αρχέγονο αυτό σύμβολο των Ιταλών τους έδινε τις ρόδες, ενώ το Φιατάκι τους πρόσφερε και επιπλέον στέγη. Μια στέγη όμως που με την τριπλή σύνοδο του Άρη , Ουρανού και Αφροδίτης στο Λέοντα  -της τελευταίας σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα- ετοίμαζε την Ιταλία για το δικό της όνειρο της Dolce Vita. Κάλυπτε το σκέλος Dolce, μιας σκληρής μέχρι τότε για τους Ιταλούς Vita.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το αμάξι αυτό μπορεί να το συναντήσει κανείς παντού. Από τις φτωχογειτονιές οποιασδήποτε πόλης, μέχρι τους αυτοκινητόδρομους του Monte Carlo!
Πόσο τυχαία είναι άραγε η ακριβέστατη αντίθεση του Ήλιου του αυτοκινήτου, με τον γενέθλιο Ήλιο του Ντάντε Τζιακόζα στην 13η μοίρα του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου?
Μια ωραία πλάκα της εποχής ήταν η συνήθεια να το σηκώνουν με τα χέρια και να το μεταφέρουν σε μια απόσταση που ο έκπληκτος κάτοχός του, έπρεπε να είναι μέντιουμ για να το βρει!

Θανάσης Ματσώτας

Το κείμενο είναι από παλιά συνεργασία με το περιοδικό "Αστρόπολις"