Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ανάδρομος Ερμής: Το Σύμπαν μας ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας....


Το κείμενο αυτό είναι της Σμάρως Σωτηράκη και αξίζει να το διαβάσετε, γιατί προσεγγίζει το θέμα του ανάδρομου Ερμή από μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική οπτική γωνία.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει τη σκέψη, τη νόηση, την επικοινωνία, το λόγο, τη γραφή, τις ανθρώπινες επαφές. Κάθε μας πράξη, κάθε μας σχέση, οτιδήποτε κάνουμε στην καθημερινότητά μας, εμπεριέχει -εκτός των άλλων- και τις ιδιότητες του Ερμή. Αυτός ο πλανήτης, όπως και όλοι εκτός του Ήλιου και της Σελήνης, κάποιες περιόδους κινείται σε φαινομενική ανάδρομη πορεία. Συγκεκριμένα ο Ερμής βρίσκεται σε φαινομενική ανάδρομη πορεία 2 - 3 φορές το χρόνο.

Πολλά ακούγονται για τον ανάδρομο Ερμή και τα περισσότερα μοιάζουν σαν ένα θρίλερ που πρέπει να το υποστούμε για ένα διάστημα. Επικρατεί η λανθασμένη άποψη ότι ο ανάδρομος Ερμής είναι η Κοσμική Αρχή που θέλει να μας αναστατώσει, να μας βάλει σε εντάσεις και καβγάδες, να παρεμποδίσει τις προσπάθειές μας να προωθήσουμε τις υποθέσεις μας. Ωστόσο, αυτή η θεώρηση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σκεφτείτε την καθημερινότητά σας: πιεστικά ωράρια, μεγάλη προσπάθεια για να προωθήσετε τις υποθέσεις σας, αγωνία για να πραγματώσετε κάποια όνειρά σας, επαγγελματικά ραντεβού, συμφωνίες, διακανονισμοί, σκέψεις, νοητική προσπάθεια.... Κι όταν μπλοκάρει ο νους κάποια συζήτηση με ένα φιλαράκι για να πάρει και πάλι μπροστά. Το μυαλό είναι στραμμένο στα πρακτικά θέματα και χάνεται μέσα σε αυτά, στις σκέψεις για την επιβίωση, τις υποχρεώσεις, τα πρέπει που επιβάλλει η ζωή.
Φανταστείτε ότι ξαφνικά μια ακαθόριστη δύναμη σταματάει αυτόν το φρενήρη ρυθμό. Αλλάζει το σκηνικό και βρίσκεστε σε έναν άλλο, συναρπαστικό κόσμο! Έναν κόσμο στον οποίο είστε εσείς και μόνο εσείς οι πρωταγωνιστές, εσείς ρυθμίζετε τα πάντα, εσείς τα μεταλλάσσετε, εσείς τα ωραιοποιείτε, εσείς τα απομυθοποιείτε.
Αυτός είναι ο κόσμος των αρχετύπων που υπάρχουν καλά κρυμμένα μέσα μας. Μια γνώση εγγενής που μας επιτρέπει να αποκαλύπτουμε τις αλήθειες που μας αφορούν και μέσω αυτών μπορούμε να διευρύνουμε τη συνειδητότητά μας. Αυτός είναι ο κόσμος που μας ανοίγεται κάθε φορά που ο Ερμής είναι ανάδρομος....
Οι περίοδοι των ανάδρομων πλανητών είναι καρμικές.

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ