Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Erwin Rommel – Το ωροσκόπιο μιας στρατιωτικής ιδιοφυίας



Στις 15/11/1891 γεννήθηκε στο Heidenheim κοντά στο Ουλμ της Γερμανίας, ο στρατάρχης Ρόμμελ.
Σκορπιός με ωροσκόπο Αιγόκερω και Σελήνη στον Ταύρο.

Πώς είναι άραγε δυνατόν, ένας από τους μεγαλύτερους και γενναίους στρατηγούς όλων των εποχών να είχε Άρη στο Ζυγό?
Ακριβώς γιατί ο πλανήτης εκεί δε χάνει τίποτε από την ισχύ του. Απλά συνηθίζει να εκφράζει ισχυρά τις αρνητικές του ιδιότητες.
Σίγουρα ο Άρης αυτός σε συνδυασμό με την Αφροδίτη του σε αντίθεση με τη σύνοδο Ποσειδώνα- Πλούτωνα τον έκανε να λατρεύει τη γυναίκα του «Lucie Maria Mollin» στην οποία έμεινε πιστός και αφοσιωμένος ως το τέλος της ζωής του.
Συμμετέχει στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με το Σώμα των Αλπινιστών όπου τραυματίζεται 3 φορές.
Το τρίγωνο Δία – Ουρανού ήταν η βάση της στρατιωτικής του ιδιοφυίας που έγινε γρήγορα αντιληπτή στη μάχη του «Καπορέττο» στις 26/10/1917, όπου κατανικώντας τους Ιταλούς με έφοδο διοικώντας μόλις 200 Γερμανούς, συλλαμβάνει αιχμαλώτους περίπου 150 αξιωματικούς και 9.000 στρατιώτες και κυριεύει 81 πυροβόλα της φρουράς του «Λονγκαρόνε». 
Για το κατόρθωμά του αυτό παίρνει το παράσημο «Pour le merite» (ύψιστη τιμητική διάκριση της Πρωσίας).
Την ημέρα εκείνη οι διελαύνοντες Ουρανός και Κρόνος σχηματίζουν τρίγωνο και εξάγωνο αντίστοιχα με τον Αρη του.
Ταυτόχρονα, ο διελαύνων Δίας είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνά του, ο διελαύνων Ηλιος σε σύνοδο με τον Ουρανό του και η διελαύνουσα Σελήνη σε σύνοδο με το Δία του. 

Ενθουσιάστηκε αρχικά με τον «Χίτλερ» κοντά στον οποίο θήτευσε ως αρχηγός της προσωπικής του φρουράς, αλλά δεν εντάχθηκε ποτέ (τουλάχιστον τυπικά) στις τάξεις του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος. 
Το 1941 αναλαμβάνει τη διοίκηση του «Africacorps», του εκστρατευτικού σώματος των Ναζί στη Β. Αφρική.
Εκεί οι δυνάμεις του άξονα έχουν συντριβεί και με την παρουσία του, παρόλο που έχουν πολύ κατώτερες αριθμητικά δυνάμεις, κατορθώνουν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Δίνοντας μαθήματα στρατηγικής και τακτικής, αλλά και με εξαιρετική πονηριά αναγκάζει τα Βρετανικά στρατεύματα να πέφτουν συνεχώς στις παγίδες του, γεγονός που έκανε τον «Τσώρτσιλ» να αναφωνήσει "δε θα βρούμε ποτέ ένα στρατηγό ικανό να κερδίσει μια μάχη;".
Ο πολυμήχανος Ερμής του στον Τοξότη σε τετράγωνο με το Δία γίνονταν ικανός να διαισθάνεται τις κινήσεις των αντιπάλων και να τους παραπλανά μέσα από την αντίθεσή του με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα.
Τοποθετώντας παλιούς κινητήρες αεροσκαφών σε φορτηγά με σκοπό να σηκώνουν σκόνη για να δείχνουν υπέρτερες οι δυνάμεις του και μετακινώντας τα φορτηγά του προς κάποια κατεύθυνση για να επισημανθούν από την αεροπορία ενώ το βράδυ αυτά γύριζαν στη βάση τους, κέρδισε το προσωνύμιο με το οποίο έμεινε στην ιστορία: "η αλεπού της ερήμου".
Αξίζει πράγματι να μελετήσει κανείς αστρολογικά την άνοδό του μέχρι την κατάληψη του «Τομπρούκ» αλλά και την αντιστροφή του σκηνικού στις 2 ιστορικές μάχες του «Ελ Αλαμέιν».
Με την κατάληψη του Τομπρούκ αναδείχτηκε σε Στρατάρχη ενώ κατείχε δίκαια τον σεβασμό όλων του των αντιπάλων για την ευφυία του αλλά και την εντιμότητά του ως πολεμιστής.

Στο Ελ Αλαμέιν το τρίγωνο του διελαύνοντα Δία με τον Ηλιο του, δεν αρκεί για να του χαρίσει τη νίκη, αφού ο διελαύνων Κρόνος πάνω από τη γενέθλια σύνοδο Ποσειδώνα – Πλούτωνα αλλά και του Ποσειδώνα πάνω από τον Κρόνο του, του στερούν τροφή και εφόδια, ενώ ο Αρης πάνω από το γενέθλιο Ουρανό του, τον εξαναγκάζει σε υποχώρηση.
Ο Τσώρτσιλ ξαναδηλώνει: «αυτό δεν είναι το τέλος, ούτε καν η αρχή του τέλους. Είναι όμως το τέλος της αρχής».

Στις 17/7/1944 ο Ρόμμελ τραυματίζεται στη Γαλλία όταν ένα εχθρικό καταδιωκτικό, χτυπά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.
Το τετράγωνο των Αρη και Δία -από διέλευση- πάνω στον κυβερνήτη του 8ου οίκου του, δεν αρκεί για να τον σκοτώσει.
Ωστόσο ενώ αναρρώνει από τον τραυματισμό του, δέχεται από τον Χίτλερ μία επιστολή που του ανακοινώνει την επικείμενη δίκη του από ατιμωτικό στρατοδικείο και την απειλή της ζωής της οικογένειάς του. Ως εναλλακτική λύση του πρότεινε μία κηδεία με τιμές εθνικού ήρωα και μια τιμητική σύνταξη στη γυναίκα του, αν κατάπινε την κάψουλα του υδροκυανίου που συνόδευε την επιστολή.
Ο μεγάλος στρατηγός κάτω από την επιρροή της αντίθεσης του Ερμή κυβερνήτη του 8ου οίκου (θάνατος) σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα (υδροκυάνιο) θα προτιμήσει τη δεύτερη επιλογή τον Οκτώβριο του 1944.

Η εχθρική στάση του Χίλτλερ οφείλονταν στη διαφοροποίηση του Ρόμμελ από τις ναζιστικές ιδέες όταν είδε τις φρικαλεότητες που διέπραξαν και το ανεδαφικό των στρατιωτικών εντολών του Χίτλερ που συνεχώς τον άφηναν ακάλυπτο.`
Το τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα τον ενέπλεξε στη συνομωσία δολοφονίας του «Φύρερ» στην οποία είναι αβέβαιο αν συμμετείχε, ακόμα και αν είχε γνώση της.
Ισως όμως το τετράγωνο αυτό που εμπλέκεται άμεσα με την παραοικονομία και τη διαφθορά να σχετίζεται με τις βλέψεις των Ελλήνων μαυραγοριτών, που όσο αυτός κυριαρχούσε στη Β. Αφρική εξυπηρετώντας εν αγνοία του τα συμφέροντά τους, είχαν για βασικό τους σύνθημα τη φράση: «Βάστα Ρόμμελ»!

Θανάσης Ματσώτας