Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Εξέγερση του Πολυτεχνείου- Αστρολογική ανάλυση



Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όποια ηλικία κι αν έχει ο Έλληνας, η
εξέγερση του Πολυτεχνείου θα πρέπει να είναι σημαία στις κορυφές του νου μας.
Μια εξέγερση που αποτόλμησαν να θάψουν τα γεγονότα της, ώσπου πριν λίγα χρόνια να μιλήσει ο ίδιος ο οδηγός του τανκ, επιβεβαιώνοντας την θλιβερή εκείνη νύχτα της ντροπής και για την οποία ισχυρίζονταν οι μετέπειτα κυβερνήσεις της δεξιάς, ότι δεν πειράχτηκε ούτε μύτη.
Αστρολογικά εκείνη η νύχτα ήταν μια συγκλονιστική καταγραφή των συμβάντων.
Στις 17 Νοέμβρη 1973 στις 2:50 το πρωί δόθηκε η εντολή εισβολής του τανκ. 
Η εξέγερση είχε ωροσκόπο Ζυγό, με τον Κρόνο σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον ωροσκόπο.
Η πολιτική ατμόσφαιρα της χώρας κοχλάζει κάτω από τον Ήλιο στο Σκορπιό σε τετράγωνο με τη Σελήνη και χιαστί με τον Άρη.
Η βασική όψη που πραγματοποιείται και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των γεγονότων εκείνης της περιόδου, είναι το τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα. 
Μια από τις σκληρότερες αστρολογικές όψεις, που δείχνει μια χωρίς έλεος πάλη ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικούς πλανήτες. 
Μια μάταια πάλη για ελευθερία και αυτοέκφραση, μια σύγκρουση με τις κοινωνικές κατεστημένες δομές, μια αιματηρή επανάσταση.
Η ταυτόχρονη παρουσία του Άρη από τον Κριό σε αντίθεση ιδιομοιρίας με τον Ουρανό στον 1ο οίκο, δίνει μια επιπλέον νότα αυτοκαταστροφής που εμπεριέχεται στην απόφασή των φοιτητών να μείνουν μέχρι το τέλος και δίνει τη χαριστική βολή, τη σπίθα που θα πυροδοτήσει το μακελειό.
Ο Κρόνος από το μεσουράνημα σε αντίθεση με την Αφροδίτη -κυβερνήτη του ωροσκόπου- στον Αιγόκερω, φωτογραφίζει τη στρατιωτική επέμβαση.
Εκείνος ο πονηρός Ποσειδώνας όμως στον 3ο οίκο της επικοινωνίας, ίσως αντιπροσωπεύει επάξια την περίφημη κρυφή κάμερα που αποτύπωσε τα γεγονότα και το βίντεο, που κάνοντας το γύρο του κόσμου προκάλεσε την παγκόσμια αντίδραση και την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών.




Αναφέρω χαρακτηριστικά τη διέλευση του Δία από την 6η μοίρα του Υδροχόου ακριβώς πάνω από το γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδας, σε μισό εξάγωνο με το Δία της και εξάγωνο με τον Πλούτωνά της.
Να τονίσω για άλλη μία φορά, την τεράστια σημασία του ακριβέστατου τετραγώνου μεταξύ Δία - Πλούτωνα στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, όψη που συναντάμε και σε ωροσκόπια πολιτικών και πρωθυπουργών και σχετίζεται με τη διαπλοκή και το παρακράτος.
Ο διελαύνων Κρόνος από τον Καρκίνο τετραγωνίζει το γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας (όψη που όπως προείπα επαναλαμβάνεται και στο Πολυτεχνείο) και σχηματίζει αντίθεση με το γενέθλιο Δία.
Φυσικά ο Πλούτωνας από διέλευση που βρίσκεται στις 6 μοίρες και 2 λεπτά του Ζυγού αλλά και ο ωροσκόπος στις πρώτες μοίρες του ίδιου ζωδίου πυροδοτούν ακόμη περισσότερο το γενέθλιο τετράγωνο που προανέφερα.
Επίσης σημαντική είναι και η ενεργοποίηση της ολικής έκλειψης Ηλίου του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, για όποιον ενδιαφέρεται να μελετήσει περαιτέρω στοιχεία.

Το ωροσκόπιο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι ένα καλό μάθημα για όσους αμφισβητούν την ορθότητα της χρήσης της ημερομηνίας του πρωτόκολου του Λονδίνου στο "γενέθλιο" χάρτη του Ελληνικού κράτους. Εδώ φαίνεται -ανεξαρτήτως ορισμένων προβληματισμών σε σχέση με τον ωροσκόπο-, πως το ωροσκόπιο αυτό λειτουργεί και είναι σημαντικό. 

Πάνω απ’ όλα όμως διαφαίνεται η καθοριστική σημασία της ενεργοποίησης των αρχικών μοιρών των παρορμητικών ζωδίων, που φέρνει γεγονότα εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα. 
Συνέβη πριν λίγο καιρό μέσα από τις διελεύσεις των πλανητών πάνω από αυτές τις μοίρες και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ενεργοποίηση μέσα από το ηλιακό τόξο που θα δώσει καθοριστικά και δύσκολα γεγονότα τα δύο επόμενα χρόνια.

Θανάσης Ματσώτας