Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Αστρολογία των χάρτινων ηρώων- Λούκυ Λουκ


Τι άλλο εκτός από Τοξότης θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος, που το όνομά του είναι Τυχεράκιας, η φράντζα των μαλλιών του τινάζεται ατίθασα μπροστά και ταξιδεύει συνεχώς από τόπο σε τόπο χωρίς να σταματάει πουθενά?
Άλλωστε ο Δίας του στον Σκορπιό του ενισχύει την τύχη και του προσφέρει μια μαγική προστασία, ακόμη και όταν όλα φαίνεται να έχουν χαθεί.
Ναι είναι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι, αλλά είναι φτωχός, γιατί ως γνήσιος Τοξότης νιώθει να πνίγεται από τη διαπίστωση, πως το να κατέχεις κάτι, σημαίνει πως σε κατέχει κι αυτό. Εξάλλου η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Δία δεν τον αφήνει ποτέ άφραγκο, ενώ το τετράγωνό της με τον Πλούτωνα τον κάνει ιδιαίτερα σπάταλο, αλλά και πολύ ελκυστικό, χωρίς να είναι όμορφος με την κλασσική έννοια.
 Είναι μόνος, γιατί ο τυχοδιωκτικός του χαρακτήρας αλλά και η έντονη παρουσία του Σκορπιού στο ωροσκόπιό του, με τρεις πλανήτες στο ζώδιο αυτό, τον κάνουν να αποφεύγει τις έντονες κοινωνικές επαφές. Η αντίθεση του Ήλιου με τον Ουρανό ενισχύει την εικόνα του αντικομφορμιστή που λανσάρει τόσο τέλεια!
Ο εκρηκτικός συνδυασμός της συνόδου Ήλιου- Άρη σε αντίθεση μάλιστα με τον Ουρανό δείχνουν την απίστευτη ένταση που κρύβεται πίσω από τον φαινομενικά ήρεμο χαρακτήρα του, που περιμένει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει, για να τα κάνει γυαλιά καρφιά. Όλο αυτό σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα, τον κάνει να διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά, μυϊκή δύναμη δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τη σωματική του διάπλαση και κυρίως να πυροβολεί γρηγορότερα κι από τη σκιά του, στρίβοντας ταυτόχρονα τσιγάρο με το ένα χέρι πάνω στο άλογο!
Η αντίθεση της Σελήνης με τον Ερμή δείχνει ένα εύστροφο μυαλό που πλήττει με την καθημερινότητα και που γίνεται ανικανοποίητο κάτω από την επίδραση του τετραγώνου του Δία με τον Πλούτωνα. Έτσι αναλαμβάνει συνεχώς κάθε είδους επικίνδυνη αποστολή που τον βγάζει από την ρουτίνα και την αδράνεια.
Ο Ερμής στο Σκορπιό στο ωροσκόπιο του καρτούν προειδοποιεί τους περιπλανώμενους πιστολέρος που ετοιμάζονται να μπουν σε μια πόλη, με μια λιτή και περιεκτική πινακίδα: ξένε, δύο χιλιόμετρα για να πας, αλλά κανένα για να γυρίσεις!

Το κείμενο είναι από παλιότερη συνεργασία με το περιοδικό Astropolis

Θανάσης Ματσώτας